Valmiita paketteja
  Vasen lohkot

  SYKSYN joogat ilnestyvät tähän myöhemmin - NYT levätään
   

  Jooga on harjoitus, elämän mittainen matka rauhoittumiseen, oman kehon ja mielen kuuntelemiseen ja havainnoimiseen. Se on rajojen asettamista sydämen luo. Joogan syvään olemukseen liittyvät meditaatio, moraalinen ja henkinen käyttäytyminen eli myös se, miten elät ja olet muiden kanssa.

  Mitä jooga ei ole? Se ei ole pelkkä fyysinen harjoitus, joka suoritetaan samaan tapaan kuin jumppa tai hikilenkki. Joogassa, jota minä opetan ei suoriteta tai saavuteta, ei tehdä vaikeita asanoja tai tavoitella päälläseisontaa. Opettelemme tunneilla elämää asanoiden ja muiden harjoitteiden avulla. Joogan tasoja on kahdeksan ja vain yksi niistä ovat asanat.

  Usein ihmisillä suurin tarve on tietää, miltä hän näyttää joogatessaan. Minun tunneillani tämän voi unohtaa! Ulkoisella olemuksella, vaatteilla tai välineillä ei ole merkitystä, sillä riittää että sinä näet sisällesi ja opiskelet katsomaan miltä siellä näyttää. Tiedät tekeväsi oikein, kun sinulla on hyvä olo ja tunnin jälkeen hymy loistaa kasvoillasi.

  Kokeilemalla tiedät, millainen voima löytyy sisältäsi. Se on voima, jota et vielä edes tiedä omaavasi ja tuo voima avautuu, kun antaudut ja uskallat!

  Tässä kerron sinulle lisää erilaisista joogan lajeista.

   

  Hoidot

  Intialainen päähieronta - 60 min / 60 €

  Intialainen päähieronta rentouttaa, meditaatio lisää luottamusta elämään, äänimaljahoito rentouttaa kiireisen mielen, sointukylpy vie ihanien maljojen ja gongin syvärentouttavien äänien ääreen ja reiki tuo positiivista energiaa.

  Intialainen päähieronta on yläkehon, niskojen ja pään lempeää ja voimauttavaa hierontaa. Hoito rentouttaa ja rauhoittaa pään, hartioiden, yläkehon ja kasvojen ja korvien hoidon kautta koko yläkehon aluetta.

  Hapen ja ravinteiden vaikutus paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu hoidettavalla alueella. Lihas- ja hermokudosten rentoutuessa lihas- jännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy.

  Hieronnalla on monia myönteisiä vaikutuksia:

  - helpottaa erilaisia kiputiloja kuten jännityspäänsärkyä, lihasjäykkyyttä, niskojen kireyttä.
  - vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uusiutumiskykyä
  - edistää tervettä hiustenkasvua
  - auttaa parantamaan keskittymistä
  - selkeyttää ajattelua
  - helpottaa henkistä väsymystä
  - toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehon ja mielen stressitilojen vähentymiseen
  - Moni mainitsee unen laadun parantuneen ja lähes poikkeuksetta hieronnan jälkeen hoidetut kuvaavat unen olleen rauhaisaa ja syvää.

  Lue lisää Intialaisesta päähieronnasta

  Meditaatio

  Meditaatiossa keskitymme kuulemaan omaa sisäistä viisauttamme. Tarkoituksena ei ole tavoitella tilaa, jossa yhtään ajatusta ei risteä päässä tai pää on tyhjä. Ei vaan tarkoitus on kuulla omaa sisäistä ääntä, joka ohjaa meitä tekemään valintoja omalta kartaltamme, kuulemaan mitä me haluamme, mitä me haluamme tehdä tai missä olla. Ei sitä mitä joku muu toivoo meidän olevan.

  Meditointia kannattaa kokeilla pelottomasti, koska se on hyvin turvallista ja maanläheistä eikä siinä ole uskonnollista tai hengellistä virettä. Se ei edellytä edes perustietoja joogasta. Meditointi on tehokas tapana tyhjentää mieli ja pyrkiä tietoisesti rauhoittumaan ja ottamaan käyttöön sisäisiä voimavarojaan.

  Meditaation hyötyjä:

  - keskittymis- ja priorisointikyky kehittyvät
  - tasapainoilet taitavammin arjen ajatusten, tunteiden ja kehollisten tuntemusten aallokossa
  - unesi paranee
  - ihmissuhteesi kohenevat – etenkin suhde itseesi vahvistuu
  - löydät taas ilon elämääsi
  - stressi helpottuu

  Meditoijien määrä kasvaa kasvamistaan sitä mukaa kuin tietoisuus meditoinnin lyhyt- ja pitkäaikaisista suotuisista vaikutuksista leviää. Meditoinnissa vapautuu terveyttä edistäviä sisäisiä voimia, joita joogassa ja buddhalaisuudessa on käytetty jo tuhansia vuosia.

  Länsimaissa vakuututtiin meditoinnin fyysisistä vaikutuksista viimeistään siinä vaiheessa, kun Tiibetin buddhalaisten johtaja Dalai Lama kutsui tutkijoita havainnoimaan munkkeja meditoinnin aikana. Mittaukset osoittivat kiistattomasti, että aivoissa tapahtuu meditaation aikana monenlaisia myönteisiä seikkoja, joita on muulla tavalla vaikea saada aikaan.

  - Meditointi aiheuttaa muutoksia aivoissa ja on pohjimmiltaan systemaattinen tapa rauhoittaa mieli.
  -  Antaa kokonaisvaltaisesti hyvän olon ja kohentaa elämänlaatua.
  - Meditointi saa tietyt aivoalueet aktivoitumaan ja toisten toiminnan vähenemään.
  - Aivojen etulohkot, joita ihminen käyttää keskittyessään tehtäviin, kuuluvat meditoinnin aikana aktivoituviin alueisiin.
  - Meditointi stimuloi etenkin vasenta otsalohkoa, jonka tehtäviin kuuluu ahdistuksen vähentäminen ja myönteisten ajatusten tuottaminen.
  - Meditoinnilla aivot saadaan vaihtamaan pako- tai taisteluvalmiudesta rennompaan, myönteiseen olotilaan.
  - Päälaenlohkon toiminta vähenee meditoidessa- ylläpitää käsitystä ajasta ja paikasta. Meditaatiossa tilan ja rajoitusten taju alenee. Monet kokevat olevansa yhtä koko luomakunnan kanssa. Ilmiön vahvistavat sekä meditoivat munkit että aivotutkijat.
  - Lisäksi meditoinnissa saavutetaan ainutlaatuinen fysiologinen olotila, jossa tietyt aivojen alueet ovat erittäin valppaina huolimatta siitä, että keho kaiken kaikkiaan on rentoutunut ja lepotilassa. Kyse ei siis ole tavallisesta lepäämisestä.
  - Meditoinnin aikana aineenvaihdunta ja hengitys hidastuvat ja hapen kulutus vähenee. Kokeneiden meditoijien aineenvaihdunnan on mitattu hidastuneen jopa 40 prosenttia. Hengityksen tietoinen rauhoittaminen nopeuttaa usein meditatiiviseen tilaan pääsyä.
  - Myös ns. sympaattisen hermoston toiminta vähenee ja keho rentoutuu ja rauhoittuu.
  - Aivolisäkkeen ja lisämunuaisten tuottamien stressihormonien määrä laskee nopeasti.
  -  Mieleen vahvasti vaikuttava meditointi kohentaa fyysistä terveydentilaa ja vastustuskykyä.
  - Aivot, hormonijärjestelmä ja immuunipuolustus toimivat yhteydessä toisiinsa.
  - Meditointi vähentää stressiä, joka alentaa elimistön kykyä taistella infektioita vastaan. Tämän myötä elimistön vastustuskyky tehostuu ja sairastumisalttius vähenee.
  - Meditointi auttaa tuottamaan kehossa myös vasta-aineita, joita elimistö tarvitsee taistelussa bakteereja ja viruksia vastaan.
  - Meditointia suositellaan myöskorkean verenpaineen hoitoon. Tutkimuksissa on todettu, että meditointi on erittäin nopea tapa alentaa verenpainetta.
  - Meditointia käytetään nykyisin myös kroonisen kivun hoitoon. Kiputila ahdistavat ja aiheuttaa levottomuutta, mikä puolestaan lisää kipua.
  - Myös mm. psykologit käyttävät meditointia esimerkiksi aggressiivisuuden vähentämiskeinona.

  Lue lisää meditaatiosta

  Äänimaljahoito - 60 min / 60 €

  Äänimaljahieronnassa asiakas on vaatteet päällään, tarvittaessa peitteen alla, yleensä hoitopöydällä, voidaan tehdä myös istuallaan mukavasti tuolissa (erityisryhmät) ja itse teen toisinaan myös pehmeän patjan päällä lattialla. Hoito toteutetaan asettamalla erikokoisia maljoja (ks. sointukylpy), joita soittamalla maljat resonoivat ja hierovat koko kehoa sisältä päin, tuottaen upeita ääniä. Käytän myös gongia ja symbaaleja erilaisten vaikutusten aikaan saamiseksi. Joskus soitetaan pelkästään kehon vieressä (esim. raskaus)

  Ihmisen keho synkronisoituu sekä epäharmonisiin että harmonisiin ääniin. On tutkittu, että erityisillä hoitavilla, harmonisia ääniä tuottavilla maljoilla tehdyn äänihieronnan aikana aivosähkökäyrä laskee alfa-tasolle, unen ja valvetilan rajamaille - syvärentoutumisen tilaan. Silloin kehossamme erittyy hyvää oloa tuottavia välittäjäaineita, mm. oksitosiinia, endorfiinia ja serotoniinia.

  Kehostamme noin 70% on vettä - vettä on myös jokaisessa solussasi. Ääni luo värähtelyitä, jotka siirtyvät syvemmälle koko kehon läpi. Hoitavien maljojen muodostamat ääniaallot antavat hierontaa yli 100 triljoonalle solulle! Maljojen hellä sointi auttaa kehoamme palautumaan luonnollisesti terveempään olotilaan.

  Hoidon aikana terveydellesi negatiiviset tunteet kuten stressi, hermostuneisuus, epävarmuus ja ahdistus saavat mahdollisuuden poistua kehostasi. Voit palata fyysiseen ja henkiseen tasapainon tilaan - harmoniaan, jota maljahoisolla haetaan.

  Upea kokemus myös lahjaksi!

  Lue lisää äänimaljahoidosta

  Sointukylpy ryhmälle - 2-10 hlöä 20 €/ hlö, isommat ryhmät kysy tarjous

  Sointukylpy on isolle ryhmälle tehtävä (2 - 25 hlöä) rentouttava ”äänimaljakonsertti”. Jokainen makaa alustalla, viltin alla nautiskellen ihanien maljojen ja gongin syvärentouttavista äänistä. Sointukylvyn kesto on noin 45 min.

  Sointukylvyssä pääset nauttimaan harmonisista ja syvärentouttavista värähtelyistä ja äänistä ryhmässä - tai vaikka yksinkin, niin halutessasi. Äänimaljoja, gongia ja symbaaleja soitetaan tilassa, ei kehon päällä kuten äänimaljarentoutuksessa.

  Sointukylpyjä voidaan toteuttaa kotona, työpaikalla, kouluissa, päiväkodeissa, laitoksissa, luonnon helmassa, vain mielikuvitus on rajana.

  Hoito toteutetaan rennosti istuen tai makuulla leväten, jolloin on helpompi kokea syvärentoutumisen tila, esim. patjoilla, vuoteella, nojatuolissa, sohvalla, laiturilla tai vaikka metsässä maaten. Jossa kylpy keinuttaa sinua lempeästi äänten aalloilla, hengitys rauhoittuu ja pulssisi voi laskea ja tulla syvemmäksi.

   

  Sointukylvyssä käytetään, erityisesti ylä-äänten ja voimakkaan värähtelyn tuottamiseen kehitettyjä, Pohjois-Intian ja Nepalin työpajoissa käsityönä valmistettuja, 12 metallin seoksesta tehtyjä hoitavia maljoja sekä gongia ja symbaaleja. Äänet voivat vaivuttaa sinut hellästi unen ja valvetilan rajamaille, jolloin aivosähkökäyrä värähtelee alfa-aalloilla.

  Tällä tavoin sointukylpy hoitaa aivojasi ja koskettaa limbisen järjestelmän kautta tunteitasi, ajatuksiasi sekä kehoasi.

  Harmoniset äänet, jotka leijuvat, humisevat ja keinuvat läpi tilan kuljettavat sinut ajattomaan tilaan, pois lineaarisesta aikakäsityksestä, kohti avaruudellista ja kohdun äänimaailmaa muistuttavaa tilaa, tilaan jossa kaikki on mahdollista.

   

  Syvärentoutus on tila, joka lievittää stressiä ja auttaa mieltä sekä kehoa jaksamaan paremmin, laukaisten kehon jännitystiloja, nostaen vireystasoa ja antaen keholle mahdollisuuden levätä ja palautua. Rentoutuksen on todettu laskevan verenpainetta ja vaikuttavan suotuisasti aineenvaihduntaan. Sointukylpy lisää myös valmiuksia oppia uusia asioita ja käsitellä vaihtuvia tilanteita rentoutuneen mielen kautta. Säännöllisellä syvärentoutuksella on todettu olevan stressinsietokykyä ja fyysistä jaksamista parantava vaikutus.

  Lue lisää sointukylvystä

  Reiki - 60 min / 60 €

  Reikihoito on japanilaisen Mikao Usuin kehittämä hoitomuoto, jossa avataan sekä vahvistetaan tukossa olevia energiakanaviamme. Tavoitteena on palauttaa energian luonnollinen virtaus kehossa. Reikihoidossa parantava energia virtaa hoitajan käsien kautta hoidettavaan.

  Reikihoidon perusajatuksena on, että me kaikki olemme osa universaalia kokonaisuutta, korkeampaa voimaa. Yhteys henkiseen alkuperäämme unohtuu, herkästi tietoisen mielemme kamppaillessa arkipäivän ongelmien kanssa ja kielteisten kokemusten seurauksena.

  Meissä kaikissa ihmisissä energiavirtaa luonnostaan. Kiiireisen elämäntavan ansiosta energiakanavamme ovat kuitenkin usein tukossa. Stressi aiheuttaa hyvin monenlaisia vaivoja kuten väsymystä, kireyttä kehossa ja mielessä tai elämänilon katoamista. 

  Reiki auttaa puhdistamaan mielemme avaten uudelleen tämän luonnollisen yhteyden omaan itseemme ja tasapainottaa sekä mielen että kehon energiat tuoden mielen tasapainoa ja henkistä ja fyysistä terveyttä.

  Sana Reiki koostuu kahdesta tavusta. Tavu "Ki" tarkoittaa läsnä olevaa universaalia elämänvoimaa - elinvoimaa. Muiden kulttuurien vastineita samalle termille ovat "chi" kiinalaisessa kulttuuripiirissä, sekä "prana" Intian kulttuurissa.

  Tavu "Rei" on merkityksiltään moninainen. Se voi tarkoittaa esimerkiksi mieltä, sielua, henkeä, valoa, nöyryyttä, kiitollisuutta, valoa sekä pyhää viisautta ja rakkautta. Sanan "Reiki" voisi siis kääntää "elämänvoimaksi jota ohjaavat korkeampi viisaus ja henkiset lait".

  HOITO

  Hoidettavan energiakanavia avataan käsien kosketuksella tai pitäen käsiä kehon lähellä ilman kosketusta, käyden kehon läpi. Hoidettava voi vain rentoutua ja päästää irti ja jo tämä laukaisee stressiä, avaa energiatukkeumia ja vahvistaa kehon energiajärjestelmää. Hoito elvyttää kehon ja mielen omia, parantavia voimia. Hoito on turvallista, Reikillä ei voi hoitaa väärin sillä hoidettava saa energiaa hoitajan käsien kautta. Se ei kuitenkaaan ole peräisin hoitajasta vaan kulkee hänen kauttaan, joten hoitajan oma energia ei hoidettaessa vähene.

  VAIKUTUKSET

  - Poistaa stressiä ja antaa rentoutuneen ja hyvän olon 
  - Lisää elämänvoimaa 
  - Auttaa väsymykseen ja unettomuuteen
  - Helpottaa fyysisiä kipuja
  - Lisää elämänvoimaa.
  - Lievittää ja jopa parantaa vaivoja ja sairauksia.

  KENELLE

  Kaikille ja kaikenlaisiin elämäntilanteisiin.

  Keho ottaa vastaan energiaa juuri sen verran kuin se tarvitsee.

  LAPSET:

  Sopii myös lapsille loistavasti, kuitenkin alle 18-vuotiaat nuoret tarvitsevat hoitoon huoltajansa mukaan.

   

  "Reiki ei ainoastaan paranna sairauksia, vaan se myös vahvistaa henkisiä kykyjämme,
  tasapainottaa mieltämme, tekee kehostamme terveen, ja siten auttaa meitä saavuttamaan onnellisuutta."

  - Ote Usuin muistokirjoituksesta.

  Upea kokemus esimerkiksi lahjaksi tai kiitokseksi!

  Lue lisää reikistä

   

  1.  Päivän piristys
  Intialainen päähieronta, lempeän musiikin siivittäessä hetkeksi pois arjesta. Nostattaa työtehoa, vahvistaa luomisvoimaa, avartaa luovuutta, pistäen veren kiertämään päässä ja auttaa yläkehon sekä silmien alueiden kireyksiä vapauttaen. Lihasjännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy. Hieronta parantamaa keskittymistä, selkeyttää ajattelua ja helpottaa henkistä väsymystä, toimii kokonaisvaltaisesti stressitilojen vähentymiseen.

  2.  Lepotauko päivän keskelle
  Äänimaljarentoutus, matka mielikuvitusmaailmaan keskellä päivää. Vaatii hiljaisen tilan/ajan. Äänimaljat rentouttavat ja tutkitusti vähentävät stressiä sekä rentouttava kehon jännitystiloja, lihaskireyksiä sekä ahdistusta ja hoitaa unettomuutta. Hoito tapahtuu leväten lattialla tai hoitopöydällä viltin alla omat vaatteet päällä rentoutuen. Suosittu ja erittäin pidetty hoitomuoto. Koska ääni ei mene jännittyneestä lihaksesta heti läpi, se resonoi kipukohdan ympärillä hellästi ja rentouttaa lihasta vähitellen. Harmonisen äänten kautta saa mahdollisuuden olla hetken vain yksilö ja rentoutua, vailla suorittamista.

  Rennon olemisen kautta on myös helpompaa kohdata erilaisia tunteita.

  3.  Henkilöstön supersuosittu venyttelyhetki
  Tämä sopii vaikka harjanvarrelle;) Eli mitään ei tarvitse osata tai solmuun taipua. Hoitoa juuri niihin kohtiin, jotka töissä joutuvat kovimmalle koetukselle. Selkä, kädet, pää, niska jne. joka kohta käydään läpi aina tarpeen mukaan. Kuuntelen aina vieraitani ja harjoitus tehdään joka kerta sen mukaan mikä tarve. Lopuksi ihana rentoutus. Tähän jää koukkuun. Voidaan toteuttaa esim. kerran kuussa, joka vko tai sopimuksen mukaan. Tunnille helppo jäädä työpäivän päätteeksi. Harjoittelu lisää yhteisöllisyyttä sekä työhyvinvointia henkisesti sekä fyysisesti. Parasta mahdollista tyky-toimintaa.