Tästä joogassa on oikeasti kysymys, ei päälläseisonnasta!

  Jooga on NIIN paljon enemmän kuin asanat.

   

  Olen oppinut oman tieni joogaan kantapään kautta. Kävin kaikki elämänkoulut läpi vaikeimman kautta, oppiakseni, että jos joku asia tuntuu oikealta, siihen pitää luottaa, sitä pitää vaalia, myös vaikeina aikoina. Pitää uskoa, uskoa ja uskoa.

   

  Joka päivä kohtaamme asioita, jotka eivät ole valintojamme, eivät kohtaa arvojamme ja kurjimmillaan, sotivat meitä vastaan ihan iholla.

  Mitäs sitten, kuinka vastaamme?

   

  Ihmiset rikkovat lupauksia (nekin joihin luotat eniten), pettävät ja jättävät, rikkovat sopimuksia - ikäviä asioita tapahtuu, maailma ei ole reilu paikka. Totta! Tiedän sen vähän liiankin hyvin, siksi kirjoitan tässä ja tästä!

   

  Kuinka kohtaamme maailman kun se vetää avokämmenellä naamaan? Raivolla, itkulla, huudolla, itsensä sättimisellä, muiden haukkumisella? Auttaako? 

   

  Hyväksyminen, alakulon jälkeen, on ainoa tie. Asiaa ei saa jättää käsittelemättä, se varastoituu kehoon ja muuttuu pahimmillaan vakavaksi sairaudeksi. Mutta mitä muuta vaihtoehtoa on, jotta elämä voi jatkua?

   

  Loppujen lopuksi kuitenkin vain murto-osa ihmisten loukkauksista, teoista ja tekemättä jättämisistä koskee sitä keneen se kohdistuu- yhtään millään tavalla. Ihminen ajattelee itseään, vain ja ainoastaan, valitettavasti- näin on.

  Jokainen loukkaava sana, kurja päätös tai ikävä kohtaaminen kielii vain ihmisten tilasta käsitellä omia asioitaan ja kokemuksiaan. Ei Sinusta! Se on suuri oppi, jonka minä olen joogan kautta saanut. Ylläri ylläri - en siis päälläseisontaa vaan ihan jotain muuta...

   

  Ja SIITÄ JOOGASSA ON KYSE! Elämästä, elämän kohtaamisesta - siitä, että voisimme ja saisimme elää hyvää, itsemme näköistä elämää. Ristiriidat kuuluvat elämään, niiden käsittely ja kohtaaminen, kasvaminen ihmisenä pikkuhiljaa omaa polkua kulkien.

   

  Asiakkaani sanoi minulle, että parasta joogatunneillani on kokonaisvaltaisuus. Ei se että siirrytään asanasta toiseen tai että listaan kaikki hienoudet ja nippelitiedot tuntiin, vaan se että siellä ihminen, Sinä- kohdataan kokonaisena. Vain vuoren huippu joogasta on asanoita. Minun tunneillani saat olla Sinä, Sinuna, Sinussa. En väännä, käännä ja veivaa sinua asentoon, joka ei palvele hyvää oloa. Sinä kuulet parhaiten mitä sisälläsi tapahtuu - en minä. 

   

  Kun olet jäykkä ja väsynyt. Tiukka kuin rauta, rento kuin rautakanki, pyöreä kuin pallo tai hento kuin höyhen-

  SYLISSÄ on Sinun paikkasi! Tule kokemaan.

   

  Jooga on jokaisen etuoikeus - EI pelkkä tiukkojen trikoiden ja käsilläseisonnan maailma, se vääristää käsityksen joogasta.

  Jooga on HARJOITUS KOHTI ELÄMÄÄ. Jooga on ELÄMÄNTAPA.