Onnellisuus pelkkää sattumaa?

  Onnellisuus on sattumien sarja, joista toiset pääsevät osallisiksi ja toiset vain eivät. Toisten kohdalle onni vain kävelee ja toiset jäävät nuolemaan näppejään.

  Voiko olla näin?

  Toki sattumalla ja tuurilla on osansa ihmisen elämässä, mutta määritteleekö se kaiken? Ovatko toiset vain syntyneet onnellisten tähtien alla vai onko heidän tavassaan olla, asennoitua, puhua, ajatella jotain muuta mikä tekee onnesta ja onnellisuudesta mahdollisen?

  Ihan ensiksikin onnellisuus on suhteellista, tulemme onnelliseksi eri asioista ja siinä missä minä ilahdun spontaanista rakkauden osoituksesta, sinä voit ahdistua. Tai jos Sinä ilahdut jatkuvasta sosiaalisesta elämästä, minä ahdistun siitä. Me olemme erilaisia ja hyvä niin, tärkeintä on ymmärtää kuka sinä olet, mistä sinä tulet onnelliseksi?

  Onnellisuuden ajatellaan olevan rauhaa ja tyyneyttä omasta itsestämme. Sellaisena kuin olemme, siinä missä olemme. Jokainen meistä kulkee täällä maan päällä omaa polkuaan, oppii omia läksyjään ja konttaa omilla polvillaan. Kun jonkun muun elämä näyttää helpolta tai vaikealta, vertaamme itseämme häneen. Hän on meille peili siitä mitä itse tavoittelemme. Jos jaksamme jatkuvasti olla ihmeissämme jonkun muun onnesta tai epäonnesta, ihmettelemme ääneen omaa tyytymättömyyttämme omaa elämää kohtaan. Kun emme enää ihmettele ja jaksa tehdä draamaa muiden elämästä, olemme päässeet kotiin itsemme. Olemme rauhassa ja onnen on mahdollista tulla meihin asumaan.

  Onnellisuuden tavoittelu ja onnellisuuden etsiminen voivat kuitenkin toimia itse itseään vastaan. Tärkeintä on tulla tietoiseksi. Tietoiseksi tästä hetkestä, näistä tunteista ja olla sinut sen kanssa mitä on.
  Jos etsimme onnea, onni pyrkii yhä kauemmas, jos pohdimme onnettomuuttamme elämme sen pauloissa. Kun näemme onnen tässä hetkessä, ympärillämme, on mahdollista olla onnellinen. Tietoisuus tarkoittaa hyväksymistä. Olet hyväksyttävä sellaisena kuin olet, et siksi, mitä teet. Kun hyväksyt ja rakastat itseäsi, hyväksyt muut. Sinulla ei ole tarvetta muuttaa muita, jotta kokisit itsesi riittäväksi. Tällainen minä olen. Voit muuttaa itseäsi. Aloita hyväksymisestä.

  TEHTÄVÄ:

  Voit alkaa havainnoimaan omaa elämääsi pienellä arkisella tehtävällä. Joka kerta kun huomaat mielesi arvottavan jotain henkilöä tai tapahtumaa, huomaat kateutta, arvostelua tai muuta sellaista. Pysähdy. Kysy itseltäsi, mitä tämä merkitsee minulle? Miksi kiinnitän tähän huomion, miksi tämä herättää minussa tarpeen kommentoida? Koenko itseni paremmaksi vai ehkä huonommaksi? Miksi? Mitä voin oppia tästä? Tunnustele kehon tuntemuksia ja hengitä. Anna tunteen mennä ohi, kiinnittämättä siihen sen enempää huomiota.
  Harjoitus päättyy. Jatka päivän askareita.

  Onnellisuus on jatkuvaa tasapainoilua, se ei ole pysyvä tila, jonka voi itselleen poimia kaupan hyllytä. Onnellisuuteen pitää pysähtyä, se tulee löytää uudelleen ja uudelleen. Tulla tietoiseksi onnesta, sanoittaa sitä, nähdä kauneutta ympärillä, pysähtyä sen ääreen. Kauneus ja onnellisuus ovat kuin synonyymeja. Kun näet kauneutta ihmisissä, luonnossa, tekemisissäsi asioissa, ajatuksissa, sanoissasi, merkityksissä, olet onnellisuuden lähteellä. 

  TEHTÄVÄ:

  Ota kynä ja paperia. Ala kirjoittamaan asioita, jotka tekevät sinut onnellisiksi?
  Kirjoita niin tarkasti kuin ikinä pystyt. Kirjoita jokainen pieni nyanssi niistä asioista, jotka saavat sielusi hymyilemään. Jos rakastat puutarhanhoitoa, kirjoita, kuinka jokainen kerta kun painat sormesi maahan, tuntuu kuin  olisit kotona, kasvattaisit itsellesi syvät ja vahvat juuret rauhoittavan maan kanssa...Tai jos rakastat lapsiasi, kerro, kuinka aamulla herätessäsi, parasta mitä tiedät, on nuuhkia lapsen hikistä ja lämmintä päätä.. Mitä tahansa missä tunnet saavasi eloon sisäisen onnen tunteesi.

  Ala huomaamaan näitä asioita arjessa. Pysähdy aina kun tunnet onnen leimahtavan sisälläsi, helli niitä kuin suurinta aarrettasi, pysähdy ja nauti!

  Tehkää tämä harjoitus yhdessä vaikka koko perheellä ja keskustelkaa tuloksista. Minkään ikäinen ei ole liian vanha tai nuori pysähtymään onnen kauneuden ääreen. Harjoitus päättyy.

  Onnellisuus on jokaisen oikeus. Onnellisuus on sinun sisälläsi. Onnellisuutta voi oppia.

  Onnellisuus ei lopu käytettäessä, kuten materia - se lisääntyy kun sitä käytetään.