Omat blogit

  Meditaatio - kamalan pelottavaa vai ihanan rauhoittavaa..

  Muuttaako meditaatio elämää?

  No todella ja todistetusti!

   

  Ihmisten mielessä on paljon hämmennystä liittyen meditaatioon. Mitä se on, miten sitä tehdään, ketkä sitä tekee, miksi sitä tehdään jne??

   

  Meditaatio on tuhansia vuosia vanha harjoitusmenetelmä, jonka avulla on mahdollista tutustua paremmin oman mielen toimintaan. Keskittymiskykyä, rauhallisuutta ja läsnäoloa kehittävänä harjoituksen juuret ovat itämaisissa kulttuureissa. 

  Meditaation avulla voimme kehittää mahdollisuuksia valita, miten toimia eri tilanteissa, sekä ymmärrystä siitä, että omiin mielentiloihin voi vaikuttaa, tällöin persoona ei pelkästään reagoi ulkoisiin ja sisäisiin ärsykkeisiin, vaan on tietoinen näiden ärsykkeiden luonteesta ja syntymisestä. Samalla syntyy myös ymmärrystä siitä, millaiset mielentilat aiheuttavat vahinkoa ja millaiset johtavat mielen avartumiseen ja itsensä tuntemiseen ja kehittämiseen. Meditaatio on itseensä tutustumista ja vastuun ottamista omista mielentiloista. 

   

  Meditaatio vaikuttaa mm. immunipuolustukseen, antaa vastustuskykyä taudeille, pyyhkii pois väsymyksen, parantaa unen laatua ja hoitaa hellästi stressiä ja sen oireita. Päivittäinen meditointi vahvistaa henkistä ja fyysisistä suorituskykyä. On tutkittu, että meditaatiota harrastavilla ihmisillä aivojen empatia-alue on poikkeuksellisen vahva ja päättely sekä havaintokyky muihin verrattuna huomattavan kehittynyt.

   

  Kunnioita itseäsi

  Oman sisäisen äänen kuuntelu on ihanan voimaannuttavaa. Kun meditoi, tulee tietoiseksi oman kehon tosi pienistä ja hienovaraisista vihjeistä, tunteista ja äänistä. Usein ihmiset kokevat tunteita vain kun ne liittyvät kipuun tai johonkin ihanaan onnen tunteeseen, mutta eivät huomaa tunteita normaalissa arjessa, jossa juuri huomioita ja oman itsensä kuuntelemista useimmiten tarvitaan.

   

  Koko maailma on minun

  Meditointi laajentaa tietoisuutta, mutta opettaa myös aistimaan muiden tunteita. Jotta voit ns. astua toisen kenkiin, meditaatio on siinä todella tehokas työkalu. Esimerkiksi lääkärit, hoitohenkilöt jne hyötyvät valtavasti omien tunteiden kuuntelusta opituista asioista. Et enää joudu ajelehtimaan päättömästi tunteiden virrassa, vaan päätöksiä on helpompi tehdä, kun stressi ei koko ajan ohjaa mieltä ja päätöksiä. 

   

  Relataan

  Rentoutumisen tilaan on aina helpompi päästä, mitä useammin olet harjoittanut meditaatiota (joka ei ole rentoutusta, vaan mielen aktiivinen tila). Huolehdit vähemmän ja osaat asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Meditoinnin kautta, on helpompaa asettaa asiat niiden oikeille paikoille ja antaa niille sopiva kohta elämässä, eivätkä tunteet vie ja sinä vikise vaan päinvastoin.

   

  Ihanat ihmissuhteet

  Kun itse saa rauhan sisälle, levollisen mielen, myös ihmissuhteet muuttuvat. Jaksat kuunnella muita, osoittaa arvostusta ja myös saat arvostusta ja hyvää mieltä. Pystyt hiljentymään toisten äärelle, etkä enää ota muiden huolia omiksesi vaan pystyt ymmärtämään ja kuulemaan ilman arvostelua. Pystyt irrottautumaan vahvoista tunnetiloista, et enää kanna murheita mukanasi vaan hyväksyt elämän helpommin, iloineen ja suruineen.

  On myös helpompi olla ottamatta itseensä muiden ilkeitä sanoja tai negatiivista energiaa. Lisäksi oma sisäinen rauhasi houkuttelee lähellesi myös muita samankaltaisia. Tässä vetovoima toimii kuin taiottuna, tämä on niin totta ja niin ihanaa. Jos on vaikea uskoa, niin suosittelen kokeilemaan;) Voin allekirjoittaa jokainen sanan.

   

  Muutos

  Meditointi muuttaa elämääsi monin positiivisin tavoin, mutta mikään ei tapahdu itsestään, kuten pyörällä ajo, kaikki ottaa aikansa ja ei kannata luovuttaa vaikka heti homma ei sujuisikaan. Alussa aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo;) 

   

  Mielenkiinnolla kuuntelen ihmisiä, jotka meditaation jälkeen ovat tuskastuneita, ettei taaskaan onnistunut tai ei pystynyt sitä ja tätä. Kuitenkin hienoin ja suurin asia on se, että on siinä- istumassa, ottamassa aikaa itselle, yrittämässä.

  Kannustan- sano itsellesi moitteiden sijaan, JES! Taas olin tässä, taas yritin ja koko ajan, joka kerta osaan vähän enemmän, olen vähän tietoisempi ja opin tuntemaan itseäni. Ilman moitteita, ilman syytöksiä, ilman arvostelua.

  Positiivisuus lisääntyy kun siihen keskittyy (sama käy negatiiviselle, mutta ei tartuta siihen;))

   

  Rakasta itseäsi-meditoi ja nouse uudelle tasolle<3